Fotozondag Zutphen 2021

Voor ons eerste foto-uitje van dit jaar hebben we de mooie stad Zutphen uitgekozen. Deze stad met meer dan 1.700 jaar geschiedenis is met zijn vele torens, monumenten en oude gebouwen een fotografisch paradijs.

Skyline Zutphen

En zo gingen we met negen leden op de vroege zondag richting onze bestemming.

De traditie wil dat we altijd beginnen met een kopje koffie en appelgebak (slagroom optioneel). Het Volkshuis was onze gastheer en de huisgemaakte appeltaart stelde zeker niet teleur.

Koffie en appeltaart in het Volkshuis

Maar uiteraard zijn we op stap om te fotograferen. Met de energie van de appeltaart en koffie, het herfstzonnetje en de zeer aangename temperatuur stond niets in de weg voor een succesvolle dag.

Een deel van de groep besloot om een boottripje over de Berkel te maken. Vanwege onze ‘last minute’ boeking liep het allemaal een klein beetje in het honderd. De walkapitein had te veel passagiers of te weinig boten, het is maar hoe je het bekijkt. Nadat we in de boot waren gestapt bleken er te veel passagiers in te zitten. Hup, de LFC leden moesten weer aan de wal. Gelukkig kwam de redding kwam in de vorm van onze held van de dag die op zijn vrije dag zo aardig was om een extra boot te bemannen. Uiteindelijk kwam het prima voor elkaar en konden we ruim plaatsnemen in onze sloep.

Onze schipper
Haven aan de IJssel

Het mooie weer, de geweldige stad en natuurlijk de deelnemers van deze fotozondag maakte het tot een zeer geslaagde dag. Een diner in de Cantine in Lelystad voor degene die wilde meedoen ronde het geheel mooi af.

Even uitpuffen en genieten van de herfstzon