LFC Historie – Rheine 2014

Naar aanleiding van de samenwerking met de Foto Club van Rheine (FCR) rond de kettingfoto van 2014, waren we uitgenodigd om een dagje naar Duitsland te komen. Met een aantal LFC-leden zijn we 20 september 2014 op stap gegaan richting onze oosterburen.

We zouden de leden van de FCR in de middag treffen om een bezoek te brengen aan een oude locomotief-werkplaats die op het punt stond gesloopt te worden. We waren best vroeg in Rheine gearriveerd zodat we ook het plaatsje en bijbehorend park met Saline aan een fotografisch onderzoek konden onderwerpen.

Saline in het park Rheine
De Saline in het park Rheine. Foto: Leo
In afwachting van het openen van het museum. Foto: Leo

Na het stadje verder te hebben verkend, zijn we in de middag met de leden van de Foto Club Rheinland naar het locomotiefdepot gegaan om nog meer fraaie foto’s te maken. Inmiddels is het depot afgebroken en blijken we over unieke foto’s te beschikken.

En daarmee sloten we een zeer geslaagde fotodag af.