Project van de LFC ’Lelystad fotografeert’ gehonoreerd!


De vakjury van Pak Het Podium heeft het project ‘Lelystad fotografeert’ geselecteerd en gehonoreerd. Dit betekent dat de LFC begeleiding op maat, ondersteuning door een professionele maker, extra publiciteit en een geldbedrag krijgt. Wij zijn heel blij met deze honorering. Hierdoor wordt realisatie van het project mogelijk.

Naast het project ‘Lelystad fotografeert’ van de LFC heeft de vakjury van ’Pak Het Podium’ nog 13 projecten van amateurkunstenaars en verenigingen gehonoreerd. Allemaal zijn het interessante, innovatieve of anderszins unieke projecten. Hiermee krijgt de amateurkunst in Flevoland een krachtige impuls. Pak Het Podium is een project van de Kubus en Kunstlink Flevoland.

In het project ‘Lelystad fotografeert’ gaan leden van de fotoclub samen met Lelystedelingen die enthousiast zijn over fotografie, maar er verder geen ervaring in hebben, gezamenlijk een fotografie project doen.

Het project bestaat uit vier bijeenkomsten:

  • Gestart wordt met een lezing door een bekende fotograaf over toegankelijke fotografische onderwerpen. Hierbij worden er tips gegeven waarmee je meteen betere foto’s kunt gaan maken.
  • De deelnemers gaan met deze tips aan slag om zelf foto’s te maken.
  • In twee daaropvolgende bijeenkomsten worden de foto’s getoond aan elkaar en worden er tips voor verdere verbeteringen gegeven.
  • In de slotbijeenkomst worden de resultaten getoond in een gezamenlijke presentatie. De fotograaf van de eerste bijeenkomst is hier weer bij. Hij geeft zijn waardering van de foto’s en selecteert een twintigtal foto’s. Dit zijn de ‘mooiste plaatjes’. Deze foto’s worden aangeboden voor een expositie in Lelystad.

Alle deelnemers krijgen een fotoboek met de foto’s en de digitale presentatie.