Fotozondag – Hoge Veluwe

Het is al weer enige tijd geleden dat we met de Fotoclub een uitje hebben kunnen maken. Met het voorjaar op komst en beter weer in het vooruitzicht, zijn we op deze zondag met 9 leden naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe getogen.

LFC Groepsportret – Foto: Diana Beem

Na een mooi rijtje dagen met fraai weer, was het deze zondag net allemaal even wat grauwer en iets meer guur, maar dat mocht de (fotografie)pret niet drukken. Vanuit Lelystad vertrokken we met twee auto’s richting de Veluwe. Natuurlijk kon het traditionele koffie met gebak niet ontbreken.

Ons tijdslot voor het Museum was rond 12:00 en we kwamen mooi op tijd aan. Een groepje koost ervoor om met de auto het park in te gaan, het andere wilde een gok wagen met de witte fietsen. Overigens bevielen de witte fietsen prima!

Ondanks het grijze weer hebben we toch weer veel plezier kunnen beleven. Het Kröller Müller museum is tenslotte zeer de moeite waard en de bijbehorende beeldentuin is een droom voor iedere wandelende fotograaf. Wanneer je van natuur en kunst houdt, dan is het een aanrader.

Na het Kröller Müller zijn we vervolgens naar het Museonder gegaan. Een bijzonder museum dat het verhaal van de natuur vertelt met de nadruk op het ondergrondse. Leuke en leerzame uitstallingen vertellen over de geologie, het grondwater en alles wat er op en ondergronds leeft.

We sloten deze dag af met een gezellig diner bij het Hilletje.